Indledning
Foran jer ligger der et stort projekt der kræver den størst mulige opmærksomhed for alle i forretningen. Alle fra fejedreng til topledelsen.
AutoVision favner hele jeres forretning digitalt. Hele forretningen med alle jeres afdelinger og medarbejdere og data skal ”bygges op” i AutoVision.
I den kommende periode hen mod selve overgangen kommer I i tæt dialog med vores supportere der skal vide så meget som muligt om jeres forretning og data, for at kunne opbygge AutoVision, så vi har færrest mulige ændringer efter overgangen.
Der vil være opgaver som AutoVision-teamet ikke kan håndtere på forhånd eller undervejs. Det er jeres personales tilgang og syn på overgangen. Det er jeres opgave at få forankret denne omstilling hos jeres medarbejdere, så de ikke ser overgangen som et overgreb eller en umulig omstilling – for det er det ikke! Med den rigtige indstilling lykkes det og ofte ser medarbejderne nogle optimeringer, som faktisk hjælper dem i hverdagen.
Derfor kan vi ikke lægge nok vægt på den forankring som I som ledere skal i gang med nu!
Vi har derfor lavet denne vejledning med tips og tricks til forankring, omstilling og indstilling hos jeres medarbejdere.
Vi har bygget det op i simple afsnit som man kan dykke ned i og tage op og anvende direkte i eks. en medarbejdersamtale eller på personale/afdelings møder.
AutoVision-teamet står naturligvis til rådighed under hele forløbet og hører gerne om udfordringer på de interne linjer. Det giver os en bedre forberedelse så vi ved hvor vi evt. skal træde forsigtigt eller ændre på vores processer.
Forankring
Få medarbejdere med på vognen!
Der er ikke en universal opskrift på hvordan I får medarbejderne med. For det er forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads og medarbejder til medarbejder.
I kender bedst jeres medarbejdere og ved bedst, hvordan de skal tackles i ukendt land.
Om det er flere personalemøder, 1-1 samtaler, eller flere afdelingsmøder er op til jer at beslutte.
Grunden til at man skal forankre omstillinger som eks. overgang til nyt It-system er, at medarbejderne ikke har været involveret i beslutningen oprindeligt eller måske har forståelse for, hvad der skal ske.
Den menneskelige natur gør at vi pr. automatik stopper op og gør modstand mod nyt, da det gamle jo fungerer.
Denne modstand skal afmonteres. Det er både for arbejdspladsens skyld men også for den enkelte medarbejder, som skal være med på vognen i processen.