Online Booking

Viser I jeres ledige tider på værkstedet - hele tiden - uden at gøre noget aktivt selv?

Online Booking - den nemme adgang til jeres værksted.

Lad kunderne komme til dig, og lad kunde bestemme tid selv. Idag er langt de fleste kunder vant til en digital online booking, som kan foretages i sofaen, når der er faldet ro på hjemmet. De forventer at kunne booke en tid som passer med deres private kalender og arbejdskalenderen.

De vil også være sikre på den tid de bestiller og ønsker ikke en forespørgsel som de skal forholde sig til igen når I har tid til at ringe tilbage.

Fordelene for værkstedet og indskrivningen

For værkstederne er online booking også en fordel, da det kan hjælpe med at øge effektiviteten og kapaciteten. Ved at have et online bookingsystem kan værkstederne reducere den tid, de bruger på manuelle bookinger via indskrivningen og fokusere mere på, at udføre arbejde på bilerne.

Derudover kan online booking også give værkstederne mulighed for bedre, at planlægge deres arbejdsbelastning og ressourcer, da de kan se, hvornår deres kunder har booket service og dermed planlægge deres arbejdsdag derefter fremadrettet.

Online booking kan også hjælpe værkstederne med, at opbygge stærkere relationer med deres kunder. Ved at tilbyde en praktisk og fleksibel måde at booke service på, samt tilbyde tilkøb, som kunden eventuelt ikke tænker over til hverdag, men som kan være vigtigt for bilens sikkerhed eller sæsonbetonet.

Dette kan hjælpe med at øge kundetilfredsheden og loyaltiteten for netop jeres værksted

”What – skal jeg ringe og bestille tid???”

… tænker mange og i hvert fald den yngre del af bilejerne, der skal have sin bil til service på værkstedet, HVIS de overhovedet lander på jeres ikke-så-mobil-venlige-hjemmeside

Det skal være lige så nemt at booke serviceeftersyn som at bestille pizza 🍕

Dem, der lander på en ikke-mobilvenlig hjemmeside, dropper det hurtigt og googler videre. De leder efter et værksted i området, der ligger tæt ved arbejdet eller hjemmet, hvor de kan booke tid på mobilen, fra Ikea-sofaen mens ungerne ser X-factor og hunden danser med.

Husk på at bookinger via nettet, om det så er via telefonen, tablet’en eller PC’en, ikke kun er til mad, restauranter og pakker. Det er i lige så høj grad dyrere forbrugsvarer, som bestilles hjemmefra og evt. afhentes eller leveres. Og det er også booking af tid på værkstedet eller testkørsel af ny bil.

De værksteder der ”møder” kunden, hvor kunden er, får ordren – eller i hvert fald bookingen. 

Kunden er et brandvarmt lead når de sidder og booker. 

Nutidens kunder har ikke noget imod at hente/bringe, så længe den administrative kalendergymnastik kan gøres hjemmefra, og koordineres direkte med sheriffen (M/K). 

Kunderne har heller ikke noget imod god kundeservice 😉 som kunne være et opkald efter bookingen, hvor I fortæller om servicekontrakt, sprinklervæske, sæderens, polering, vinter/sommerdæk, ferietjek m.v. 

Det er jeres opgave at holde på kunden! Ellers er Google der til at finde et andet værksted end jeres.

Kunderne forventer, at værkstedet er klar til at modtage bookinger digitalt.

De digitale løsninger giver kunden det, som kunden har brug for. Ledige tider at forholde sig til, samt et udvalg af muligheder for service og/eller reparationer. Ligesom pizza-menukortet.

Det skal være nemt og bekvemt, ellers hopper kunden fra og finder et andet værksted. Ikke jeres! 

Husk på, at en web-formular IKKE er en digital booking – det vil altid blot være en booking-forespørgsel, da andre kunder kan have forespurgt samme bookingtid. Det afføder desværre, at indskriveren eller værkføreren skal bruge tid på at ringe til kunderne og ombooke tiderne. I mange tilfælde vil I tabe kunden, fordi kunden ikke gider lave kalendergymnastikken endnu engang. 

Kunden kigger sig om efter en nem digital løsning, hvor man får den tid man booker.

Hvis I holder fast i, at I gerne vil have kunden i røret og holde den tætte dialog, så skal I være opmærksom på, at telefonen vil ringe færre og færre gange, og dine mekanikere og værkstedspersonale vil have mindre og mindre at lave. Kunden har nemlig for længst valgt et andet værksted, inden de overhovedet har tænkt på at taste jeres telefonnummer. 

Er du din egen værste konkurrent?

Hvem er din værste konkurrent? 

Naboforretningen? Et andet bilmærke? Digitalisering? 🤔

Kunder i autobranchen er yderst velforberedte på deres næste køb af bil eller service. Det eneste valg de skal foretage sig, er hvor de vil lægge deres penge.

Så for dig gælder det om, at:

1) kunden kender dig.

2) de kan komme i kontakt med dig.

3) de synes, at du leverer en god service, så de kommer igen.

God kundeservice spiller en stor rolle. Det har den altid gjort – nu i højere grad.

Kunden skal have mulighed for at booke tid online når det passer dem, og du skal være i stand til at kommunikere med kunden på de digitale platforme når bilen er på liften, er færdig, og klar til afhentning.

Det er nemlig lige præcis HER konkurrencen ligger.

Vi lever i en digital tidsalder, så hvis man vil overleve på den lange bane, er man nødt til at omstille sin forretning, ved at digitalisere arbejdsprocesserne. Det giver også luft til effektivisering og mulighed for flere biler på liftene.

Det kan du gøre ved at droppe de gamle papirgange og fysiske arbejdskort, udnytte muligheden for at kunne kommunikere digitalt med kunderne og give god digital service til kunderne.

Kunderne ved hvad de vil have, men de har ikke tid til at vente på kontakt og service. Fejler du hér, har kunden en backup plan. Din konkurrent❗

 

Kontakt os

Tag fat I vores Key Account Managers allerede nu og høre om fordelene og effektiviseringerne for netop jeres forretning.

Key Account Managers